Alles voor docenten

Je bent docent. Je wilt dat jouw leerlingen een leerzame, leuke en vooral stressvrije tijd beleven op school. Als ervaren onderwijsadviseur bied ik de tools en de kunde om het basisaanbod van jouw lessen te verrijken.

Kennismaken?
Docenten
Leerlingen
Ouders
Scholen

Planagenda 2021/2022

Maak het schooljaar leuker én makkelijker! Plan je schoolwerk met de Planagenda!

 • Je hebt een toffe agenda die je zelf kunt inkleuren
 • Je hebt geen stress meer voor school
 • Je begint op tijd met leren
 • Je hebt op tijd het huiswerk af
Bekijk product
Docenten

Online training voor docenten

Binnenkort: een online training over leren leren en plannen, speciaal voor docenten!

 • Je leert alles over de vier effectieve leerstrategieën
 • Je ontvangt praktische tips en werkvormen om in je les te proberen
 • Je volgt de training in je eigen tijd
Bekijk product
Docenten

Mastermind Leren Leren en plannen

Een uniek mastertraject voor docenten. In vier maanden leer je alles over leren leren en plannen!

 • Je leert jouw leerlingen leren leren en plannen
 • Je leert hoe je jouw leerlingen activeert
 • Je leert het geleerde meteen in de praktijk toe te passen
 • Je werkt in kleine groepen met aandacht voor praktijkvoorbeelden
Bekijk product

Nieuwsgierig naar het e-book?

Schrijf je in en ontvang als eerste bericht als het beschikbaar is!

E-book Leren leren en plannen

Het is bijna zover, ons eigen GRATIS e-book is in aantocht! Het staat boordevol met praktische tips. Je leert onder andere welke leerstrategieën nou écht werken, wat een goede planning is en hoe je jouw leerlingen leert deze te maken.

Ken je ’t Leerlab nog niet? Dan is het e-book een fantastisch middel om kennis te maken met het Leerlabmodel, waarmee jij jezelf wegwijs maakt in de wereld van leren leren en plannen. 

Schrijf je in! Dan word jij als eerste op de hoogte gebracht van de lancering én het bijbehorende exclusieve aanbod!

Meer over het e-book

Online training voor docenten

Binnenkort: een online training speciaal voor docenten die zich willen ontwikkelen op gebied van leren leren en plannen. In onze online Leerlab Academie ga je in je eigen tijd aan de slag met video’s en opdrachten die je alles leren over effectieve leerstrategieën. Het fijne? Je kunt de werkvormen die je meekrijgt meteen toepassen in de praktijk!

Docent in PO, VO, MBO en/of HBO. dan is deze training iets voor jou. Schrijf je in, zodat je precies weet wanneer je je kunt inschrijven. Daarnaast ontvang je een exclusief aanbod!

Meer over de online training

Nieuwsgierig naar de online training?

Schrijf je in en ontvang een seintje wanneer je je kunt aanmelden!

Nieuwsgierig naar de Mastermind?

Schrijf je in en ontvang als eerste bericht wanneer de inschrijving start!

Mastermind Leren leren en plannen

In vier maanden tijd alles leren om jouw leerlingen te leren leren en plannen? Dan is ons unieke mastertraject iets voor jou. In dit traject ga je in een kleine groep met gelijkgestemden leren jouw leerlingen te activeren. Het doel is dat leerlingen ook echt wat gaan doen met de tips en adviezen die je geeft. Na het traject weet jij hoe je jouw leerlingen leert leren, plannen en concentreren.

Alles wat je tijdens de Mastermind leert is direct toe te passen in de praktijk. In september staat er weer een groep. Schrijf je in en ontvang een seintje wanneer je je kunt aanmelden. Je ontvangt dan ook nog eens een te gekke aanbieding!

Meer over de Mastermind

1 op 1 coaching voor docenten

Geniet je van het lesgeven, gaat het goed in de klas, maar voel je dat er nog veel te behalen valt? Leren leren en plannen maakt het verschil. Met 1 op 1 coaching is er ruimte om te leren aan de hand van specifieke voorbeelden uit jouw klas. Dit is de meest effectieve manier om verandering teweeg te brengen.

Wil jij leren leren en plannen integreren in de klas, wil je nu eens echt actie ondernemen en heb je een stok achter de deur nodig? Geen zorgen, wij geven je gerust een schop onder de kont.

Schrijf je in en ontvang bericht van ‘t Leerlab zodra het inschrijven mogelijk is. Wacht niet te lang, want er zijn maar een paar plekken vrij. Wist je dat er ook nog eens een leuke actie aan verbonden in?

Meer over de 1 op 1 coaching

Nieuwsgierig naar 1 op 1 coaching?

Schrijf je in en ontvang als eerste bericht als we de coaching beschikbaar stellen!

Luister de laatste podcast van ‘t Leerlab!

Tips waarmee jij direct aan de slag kunt? Die geef ik je in de podcast. Luister hiernaast de laatste podcast via Spotify of zoek ‘t Leerlab op jouw favoriete podcast app.

‘t Leerlab op Spotify

Docenten

Effectieve leerstrategie 1: Retrieval Practice

Vorige week schreef ik een tip over de vier effectieve leerstrategieën. In deze tip legde ik de vier strategieën uit. Welke leerstrategieën zijn effectief en hoe werken ze? In de tip van vandaag wil ik je meer vertellen over de eerste effectieve leerstrategie: Retrieval Practice.

Lees deze tip in 6 minuten
Lees verder
Docenten

De vier effectieve leerstrategieën

Vandaag een tip over de vier effectieve leerstrategieën als het gaat om leren! Als je me al een tijdje volgt dan weet je dat ik duidelijk missie heb: alle leerlingen in Nederland en België leren leren en plannen.

Lees deze tip in 5 minuten
Lees verder
Docenten

8 tips om de planning echt uit te voeren

Plannen is voor veel leerlingen een uitdaging. Leerlingen zijn ervan overtuigd dat ze geen planning nodig hebben, want het zit wel in hun hoofd. Of leerlingen denken dat Magisuter of SOM hun planning is.

Lees deze tip in 6 minuten
Lees verder