Bedankt voor het downloaden van mijn gratis e-book!

Je ontvangt het binnen een paar minuten in je inbox. Mocht het e-book niet binnenkomen, controleer dan even je spam.

Maar voordat je naar je inbox gaat, heb ik nog wat anders voor je. Als je het e-book hebt aangevraagd, is de kans groot dat je leerlingen graag wilt helpen bij het leren leren en het leren plannen.

Maar waar begin je? Hoe krijg je leerlingen gemotiveerd om te plannen?

❌ Leerlingen vinden het heel veel werk om een planning te maken.

❌ Leerlingen hebben geen agenda. Dus waar begin je?

❌ Leerlingen zien het nut niet in van plannen.

❌ Als leerlingen plannen, houden ze zich niet aan hun planning, raken hun planning kwijt of bedenken excuses waarom het niet is gelukt.

Heel eerlijk? De waarheid is dat leerlingen niet zomaar kunnen plannen.

Plannen is een vaardigheid die we leerlingen moeten aanleren. Vergelijk het met fietsen of lezen. Dit leren we leerlingen ook aan. Vier lesjes in de brugklas over plannen is niet genoeg.

Dus wil jij dat leerlingen gaan plannen? Dan moeten jullie op school wat veranderen. Jullie moeten het anders aanpakken!

Hoe? Werk met de Planagenda van ‘t Leerlab!

✅ De Planagenda van ‘t Leerlab is een agenda en planning in één. Door de planning weten leerlingen wat ze moeten doen en komen ze in beweging!

✅ Als je als school werkt met één soort agenda, is het gemakkelijker om leerlingen de vaardigheid plannen aan te leren en te differentiëren in je lessen.

✅ Met de 13 video’s, die je gratis krijgt, kun jij in je (mentor)lessen concreet aan de slag met plannen en leren leren.

Nieuwsgierig naar onze agenda? Vraag een gratis inkijkexemplaar op!

Ik wil een exemplaar opvragen voor het VO! Ik wil een exemplaar opvragen voor het mbo!

Mirjam Veenema van RSG De Borgen – Woldborg geeft aan:

“Wij werken in de eerste klas met de Planagenda van ‘t Leerlab. Aan de resultaten van de leerlingen kunnen we zien dat ze nu op tijd beginnen met leren. Het is een agenda met een prettige lay-out die goed⁠ werkbaar is doordat hij genoeg ruimte en vakken heeft”.

Eduard van Dam van Cartesius uit Amsterdam zegt:

“Ik ben erg tevreden over de Planagenda van ‘t Leerlab! Hij is erg simpel en overzichtelijk met een heldere verdeling van het agenda-gedeelte en het plan-gedeelte. Ik zie dat het werken met de planagenda de leerlingen wat oplevert.” 

Petra van Brakel van Bonifatius mavo zegt het volgende over onze Planagenda: 

“Bij ons op school wordt veel aandacht besteed aan de Planagenda van ‘t Leerlab in de studie- en mentorlessen. De filmpjes die bij de Planagenda horen zijn fantastisch en helpen daar goed bij! Het is erg fijn dat elke docent kan terugvallen op hetzelfde middel om de leerlingen te ondersteunen in het plannen.”

Ik wil een exemplaar opvragen voor het VO! Ik wil een exemplaar opvragen voor het mbo!

Anton van Overveem – De Meerwaarde:

“Waar onze leerlingen voorheen een foto maakte van hun huiswerk die ze vervolgens niet meer konden vinden, zorgt de Planagenda van ‘t Leerlab voor een makkelijke manier voor alle leerlingen om het huiswerk te noteren. Wij maken direct na de instructie een moment vrij om het huiswerk te noteren en te plannen. Dit zorgt ervoor dat het huiswerk altijd in de agenda staat.”