Corona maatregelen

Op 12 januari heeft onze premier bekend gemaakt dat de harde lockdown wordt verlengd en dat deze tot en met 9 februari geldt. Er is lange tijd veel onduidelijkheid geweest of de individuele begeleiding leerlingen door kon gaan.

De informatie van NJi (Nederlands Jeugdinstituut) biedt goede aanknopingspunten daarvoor. Het is juist nu belangrijk om oog te houden voor leerlingen. Hier ligt een verantwoordelijkheid voor ons allemaal: zorg er voor dat alle leerlingen sociale contacten houden, kunnen blijven leren en iemand hebben om mee te praten.

Ik doe mijn uiterste best om de begeleiding en coaching live te laten doorgaan, juist in deze tijd wil ik er voor de leerlingen zijn. Uiteraard hanteer ik hierbij als uitgangspunt de richtlijnen van het RIVM, de Rijksoverheid en de NJi.

Wat betekent dit in de praktijk?

Hieronder vind je de regels die ’t Leerlab hanteert.

Klachten

– De begeleiding gaat niet door wanneer de leerling of de begeleider klachten heeft;
– Bij klachten wordt de afspraak zo snel mogelijk afgezegd. De afspraak kan online doorgaan of de afspraak wordt verzet.

Begeleiding

– Als de leerlingen naar de praktijk komen, komen ze alleen;
– Bij een kennismakingsgesprek komt de leerling met slechts één ouder naar de praktijk of het kennismakingsgesprek vindt online plaats;
– Tijdens de begeleiding en coaching houden we 1,5 meter afstand;
– Iedereen in de praktijk draagt een mondkapje;
– Er worden geen handen geschud.

Na de begeleiding

– Voor en na de begeleiding wordt de ruimte schoongemaakt. Dat kan vooreen paar minuten uitloop zorgen. We hopen op uw begrip;
– We volgen de algemene richtlijnen van het RIVM en het NJi.

Mochten er nog vragen of onduidelijkheden zijn, neem gerust contact op.