Hakuna Matata

Iets doen wat je eigenlijk niet durft; dat deed ik in de zomer van 2017. Ik stapte alleen in het vliegtuig en vloog naar Windhoek (Namibië), naar één van mijn beste vriendinnen. Die vriendin zat toen al een paar maanden in Afrika en in januari 2017 leek het mij nog een heel goed plan om haar op te zoeken. Toen het eindelijk zover was, leek het mij ineens een iets minder goed plan.

Maar ik kon niet meer terug, dus toch deed ik het. Ik stapte in de trein naar Schiphol en werd uitgezwaaid door een aantal lieve vriendinnen. Stuk voor stuk allemaal verbaasd dat ik naar Namibië ging. Laura die het al fijn vindt om op het strand van Ameland te lopen. Laura die zelfs genoegen neemt met niet op vakantie gaan. Laura die nog nooit buiten Europa is geweest.

Die Laura, ze deed het gewoon. Een maand lang met haar vriendin Esther reizen in Namibië en Botswana. Twee meiden in een 4×4 auto met een tent op het dak.

In mijn dagboek schreef ik het volgende: “Ik vlieg straks voor vier weken naar Windhoek/Namibië. Super spannend, eng, gaaf, waanzinnig, zoveel emoties alleen al voor mijn vertrek. Ik heb nog niks gezien, nog niks geroken, nog niks geproefd, nog niks beleefd. En Esther nog niet eens gezien. Het is begonnen. Ik ben onderweg naar één van m’n liefste vriendinnetjes, een prachtig land en een hoop mooie avonturen. Ik ga mezelf verrassen, leren kennen en misschien een beetje loslaten.”

Als ik nu terugkijk op dat grote avontuur, heeft dat ervoor gezorgd dat ik zelfverzekerder ben. Daarnaast heeft het me aan het denken gezet. Die zomer in die stoere 4×4 auto, ga ik nooit meer vergeten. Het heeft ervoor gezorgd dat 2017 een bijzonder jaar is geworden. Een jaar dat niet lijkt op al die voorgaande jaren. Het heeft ervoor gezorgd dat ik gemakkelijker nieuwe dingen durf aan te gaan. Zo ook dit nieuwe avontuur. Een eigen bedrijf starten. M’n hart volgen. Zoveel mogelijk kinderen leren leren, plannen en vertrouwen geven.

Ik wil niet meer dat ieder jaar lijkt op het jaar daarvoor. Ik neem de touwtjes in handen. Ik neem de regie over mijn eigen leven. Ik ga voor een geweldig leven.

Hakuna Matata, heb geen zorgen, zorg maar dat je geniet!

LEESTIJD: 2 MINUTES

VOOR WIE:

WAT LEER JE IN DEZE TIP ?

  • Je leert niet bang te zijn voor het onbekende

Meer tips om beter te leren

Scroll naar boven