Lesmethode Leren Leren & Plannen

Speciaal voor middelbare scholen die op een structurele manier aan de slag willen met leren leren, plannen, studievaardigheden en executieve functies.

Willen jullie je leerlingen studievaardigheden aanleren, maar lukt het nu nog niet structureel?

Herken jij het volgende?

Elly: “Wat is het een feest om met de methode van ‘t Leerlab te werken. Voor jezelf én je leerlingen. Eindelijk laagdrempelig lesmateriaal waar je praktisch aan de slag kan met je leerlingen op het gebied van leren leren en plannen. De inhoud van de methode is goed neergezet. Alles werkt: herhalen, de testjes, de andere doe-dingen. Deze elementen zorgen ervoor dat leerlingen bewust worden over hoe ze zelf bezig zijn en wat er anders zou kunnen.”

Waarom deze methode?

‘t Leerlab heeft een duidelijke missie: Alle leerlingen in Nederland en België leren leren en leren plannen. Leren en plannen zijn beide vaardigheden die we niet spontaan ontwikkelen. Deze moeten we écht aanleren.

Wij vinden dat de basis van alle leerlingen goed moet zijn. Een goede basis zorgt ervoor dat leerlingen gemakkelijker kunnen leren, beter kunnen plannen en uiteindelijk meer zelfvertrouwen en motivatie hebben.

Dat is de reden waarom wij een methode hebben ontwikkeld.

Als voormalig leerkracht weet Laura hoe belangrijk het is om laagdrempelig, flexibel en praktisch materiaal in te kunnen zetten. Dat is waar we voor zorgen met onze methode. Een methode die gemakkelijk geïmplementeerd kan worden, zodat jullie als school aan de slag kunnen met leren leren, plannen, studievaardigheden en de executieve functies.

Dit is wat de methode jullie als school oplevert:

Jullie mentoren springen een gat in de lucht met onze methode omdat:

De lesmethode van ‘t Leerlab is ontwikkeld door Laura Koops van ‘t Jagt in samenwerkingen met meerdere mentoren uit heel Nederland en België.

Straks net zo enthousiast als het Harens Lyceum?
“Wauw, wat zit deze lesmethode goed in elkaar! De methode legt uit waar de ideeën vandaag komen, dat zorgt ervoor dat de informatie goed landt bij de leerlingen”⁠ de lessenserie is goed neergezet. Alles werkt: herhalen, de testjes, de andere doe-dingen. Dat maakt ze bewust over hoe ze zelf bezig zijn.”

Jullie leerlingen kunnen door de methode:

In het kort:

Evelyn: “De lesmethode is heel praktisch. Heel fijn. Het werkt kort en snel. Leerlingen gaan direct proberen. Een aanrader voor alle middelbare scholen die aan de slag willen met leren leren, plannen en studievaardigheden!

Praktische informatie

Hieronder vind je de meest gestelde vragen over onze lessenserie?

Voor welk niveau/niveau’s is deze methode geschikt?
De lesmethode is geschikt voor alle niveau’s. We adviseren deze methode in te zetten in klas 1 en/of 2.

Waarom een methode over leren leren?

Onze leerlingen en studenten gaan heel veel en lang naar school, maar we leren zijn eigenlijk nooit hoe ze het beste kunnen leren. Zonde! Allereerst om dit een vaardigheid is die leerlingen moeten aanleren. En ten tweede zorgt het ervoor dat leerlingen meer motivatie en zelfvertrouwen hebben als ze weten hoe ze het beste kunnen leren.

Hoe kan je deze lessen het beste geven?

De lessenserie kan je inzetten bij je SLB of LOB-lessen of tijdens een apart vak over bijvoorbeeld studievaardigheden.

Daarnaast geven wij voor dat jullie starten met de lessenserie een kick-off van 1,5 uur. Zo ontdek je onder andere hoe je het materiaal het beste kan inzetten en hoe de lessen zijn opgebouwd.

Hoe krijgen we de lessen aangeleverd?

De lessen (inclusief handleiding, achtergrondinformatie, werkboek, werkbladen en video’s) in onze online omgeving: De Leerlab Academie. Zo heb je alle informatie overzichtelijk op één plek staan.

Waarom hebben jullie gekozen voor 10 modules?

We hebben gekozen voor 8 lessen, zodat je deze lessenserie in een periode kan inplannen. Natuurlijk begrijpen we dat er meer speelt tijdens de SLB en/of LOB-lessen, dus je kan de lessen ook verspreiden over het hele schooljaar.

De lessen zijn uitgebreid en bevatten een boel praktische opdrachten en testen. Je zou ook de lessen ook gemakkelijk kunnen opsplitsen en er bijvoorbeeld 16 lessen (of meer) van kunnen maken.

Vraag een offerte aan

Wat leuk dat je nieuwsgierig bent naar de lesmethode; daar zijn veel leerlingen mee geholpen! Vul het formulier hieronder in, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op en geef ik je een passende prijs.

Scroll naar boven