Mastermind Leren Leren & Plannen

Een Mastermind speciaal voor onderwijsprofessionals die alles willen leren over motivatie, effectief leren en plannen!

Wil jij dat je leerlingen de tips over leren leren en plannen aannemen, maar weet je niet hoe?

Herken jij het volgende?

 • Je vindt het belangrijk om tijd en aandacht te besteden aan leren leren en plannen, maar je weet niet waar je moet beginnen.
 • Je vindt onwijs veel informatie en theorieën, maar aan concreet materiaal ontbreekt het.
 • Je hebt het gevoel dat je telkens zelf het wiel aan het uitvinden bent.
 • Je wilt graag expert worden in jouw school/team op het gebied van leren leren, plannen, motivatie en concentratie. 

Sanne van Hoef: Ik raad het Mastermindtraject aan iedereen aan die leerlinggericht wil werken en de leerlingen betere leerbegeleiding wil bieden! Aan leraren die wel willen begeleiden, maar het lastig vinden om leerlingen te motiveren tot verandering of het nemen van verantwoordelijkheid. 

Hoe zou het voor je zijn als je…

 • Expert bent in jouw school/team op het gebied van effectief leren en plannen en andere collega’s kan inspireren en ondersteunen?
 • Alles weet over gespreksvaardigheden om je leerlingen/studenten te motiveren in je lessen en gesprekken, zodat ze wel wat gaan doen?
 • Concrete voorbeelden, werkvormen en werkbladen hebt, zodat je ook écht aan de slag kan met zelfregulerend leren, plannen en motivatie?

Hoe je dat voor elkaar krijgt?

Heel simpel, door mee te doen met de Mastermind van ‘t Leerlab. De Mastermind is een opleiding voor onderwijsprofessionals die enthousiast zijn over leren leren, plannen, motivatie en concentratie. In een kleine en veilige groep onderwijsprofessionals leer je van en met elkaar. Er is ruimte voor al je vragen, uitdagingen en het bespreken van casussen.

Geen poespas, maar praktische informatie die je direct de volgende dag implementeert in je lessen, gesprekken, begeleiding en je team.

Nieuwsgierig of de Mastermind wat voor jou is? Plan een vrijblijvend gesprek in!

Klik hier & plan een gratis gesprek in!

In de Mastermind ontdek jij:

In zeven online sessies alles over effectief leren, metacognitie, zelfregulerend leren, motivatie en plannen.

Livesessie 1: Nieuwsgierige onderzoeker
In de eerste sessie van de Mastermind ontdek je de basis van de motiverende gespreksvoering. Deze basis is nodig om jouw leerlingen gemotiveerd te krijgen. Hoe doe je dat en wat is dat precies voor nodig?  

Livesessie 2: Motiverende gespreksvoering
In de tweede sessie gaan we verder met de motiverende gespreksvoering. Je ontdekt de vier fases van deze gespreksmethode. Deze fases geven jou structuur aan je gesprekken en lessen. Na deze sessie zorgt ervoor dat jij niet continu bezig bent, maar de leerling moet nadenken en met antwoorden komt. 

Livesessie 3:  Verandertaal
In deze derde sessie nemen we je gesprekstechnieken onder de loep. Aan de hand van de juiste technieken krijg jij je leerlingen gemotiveerd. Je gaat verandertaal ontlokken. Na deze sessie zorg je ervoor dat jouw leerlingen willen én kunnen veranderen! 

Livesessie 4: Weerstand
Leerlingen met weerstand, je hebt ze vast. Maar is weerstand wel echt weerstand? In de vierde sessie ontdek je wat weerstand is, maar vooral wat jij kan doen om de weerstand te laten verdwijnen.  

Livesessie 5: Leren leren
De vijfde sessie van de Mastermind gaat over leren leren. Welke leerstrategieën zijn effectief? Hoe zet je deze in tijdens je les of begeleiding? Na deze sessie weet jij hoe jij concreet aan de slag kan met onder andere de verschillende werkvormen en werkbladen.

Livesessie 6: Plannen
In deze sessie leg ik je uit wat een goede planning is en hoe je ervoor zorgt dat de leerlingen de planning ook daadwerkelijk uitvoeren. Je krijgt 14 concrete tips en weet precies wat je in je les en/of begeleiding moet doen om je leerlingen te helpen! 

Livesessie 7: Effectieve les
In de laatste sessie nemen we je les onder de loep. Welke onderdelen zijn cruciaal in je instructie om je leerlingen te ondersteunen bij het leren? 

En je krijgt nog 2 exclusieve bonussen!

Bonus 1: Toegang tot de Leerlab Academie
Deze bonus is onwijs belangrijk omdat je in de Leerlab Academie alle informatie van de Mastermind nogmaals kan doornemen. Elke sessie heeft een theorieboekje en meerdere video’s. Zo kan jij ook alle stof herhalen, zodat het goed opgeslagen is in je langetermijngeheugen. 

Uiteraard vind je hier ook alle concrete werkbladen, zodat je de volgende dag de theorie direct kan toepassen!

Bonus 2: 1:1 coachcall met Laura
Met deze bonus kan jij je persoonlijke vragen en uitdagingen met Laura delen. 

Klik hier & plan een gratis gesprek in!

Ellis Damen: De combinatie tussen theorie (die niet te theoretisch wordt opgediend), de praktische tools, voorbeelden, werkvormen en rollenspellen. Ik ben enthousiast over het totaalpakket van de Mastermind! 

Marian Blauwgeers: Werken met Laura is als een feestje. Ik heb de Mastermind als heel waardevol ervaren. Ik kan aan de slag met leren leren en plannen. 

Na het volgen van onze Mastermind:

 • Ervaar jij meer rust, omdat je niet meer continu de reparatiereflex inzet. De leerlingen zijn aan het werk.
 • Heb je meer energie, omdat je leerlingen wel wat met je tips doen.
 • Heb jij een concrete checklist waardoor jij je gesprekken en lessen bewuster vormgeeft en leerlingen wat gaan doen met je tips en adviezen.
 • Heb je concrete handvatten die ervoor zorgen dat jij leren leren en leren plannen makkelijk implementeert.
 • Kan jij morgen al aan de slag met leren leren en plannen, omdat je laagdrempelige en praktische werkvormen krijgt.
Klik hier & plan een gratis gesprek in!

Praktische informatie

Hieronder vind je de meest gestelde vragen over onze Mastermind opleiding!

Waar?

De Mastermind-opleiding is online. We hebben gekozen voor een online traject, omdat de deelnemers uit heel Nederland en België komen. Het is lastig om een goede locatie te vinden, die gemakkelijk te bereiken is voor alle onderwijsprofessionals. Door online te werken, kan ieder gemakkelijk mee doen.

Online, hoe gaat dat allemaal?

Misschien denk je: “Online? Hoe gaat dat allemaal? Is het gewoon luisteren? Dan kan ik natuurlijk ook gewoon de theorie lezen.”

Nee, je hoeft zeker niet 2 uur lang naar mij te luisteren. Dat ga ik je niet aan doen! In de online sessies ga je zelf ook heel praktisch aan de slag. Ik kan me voorstellen dat het een best een beetje spannend is. Een groep met andere docenten en leerkrachten die je niet kent.

Maar Laura de Lange zei het volgende: “Ik vind het fantastisch om te zien hoe je online door middel van een camera een uiteenlopende groep weet samen te brengen en weet te enthousiasmeren (na een lange werkdag). Je stelt je kwetsbaar op, toont veel begrip en laat ons meedenken. Ik zag erg tegen het ‘online’ op, maar het viel me alles mee!”

Voor wie?

De Mastermind is voor alle onderwijsprofessionals die meer willen leren over leren leren, plannen, motivatie en concentratie. Via een gratis gesprek ontdekken we of er een match is en of de Mastermind aansluit bij jou.

Klik hier & plan een gratis gesprek in!

Sanne Rijnders:

Laura, jij bent zo enthousiast over het onderwerp, wat maakt dat ik ook enthousiast word en nog meer wil leren over het onderwerp.

Maar ook dat ik dit enthousiasme wil overdragen aan mijn leerlingen en collega’s.

Daarnaast geef je fijne tips, maar hebt mij vooral zelf aan het denken gezet met de wedervragen die jij stelde. Je neemt de tijd om ons vooruit te helpen en dat voelt gewoon fijn. Je hebt een hele fijne manier van vertellen, waardoor ik aan je lippen hang en alles wil absorberen als een spons. Ik heb genoten van de cursus en het is eigenlijk jammer dat het alweer voorbij is.Karelien Hoving-Stolper:

Laura’s enthousiasme is inspirerend. Ik vond de Mastermind heel fijn en zou  deze online opleiding aan al mijn collega’s aanbevelen. Wat de Mastermind mij heeft opgeleverd? Heel veel concrete tips, vaardigheden en kennis om in de dagelijkse praktijk te gebruiken.

Studiebelasting? 

Tijdens de Mastermind krijg je verschillende opdrachten en uitdagingen om te proberen. Je bent zelf verantwoordelijk om deze opdrachten uit te voeren. De verschillende opdrachten zorgen ervoor dat je meer uit de Mastermind haalt en meer leert. De studiebelasting voor deze opdrachten is ongeveer 5 uur per maand.

Wanneer kan ik starten?

In september 2023 start er een nieuwe groep. De data van de nieuwe groep zijn: 2 oktober, 9 oktober, 13 november, 27 november, 11 december, 15 januari en 29 januari.

Kan mijn school meebetalen aan de Mastermind? 

Ja, elke docent heeft jaarlijks recht op geld om een opleiding te volgen. Overleg met je teamleider of directie wat de mogelijkheden zijn!

 

Nieuwsgierig naar de Mastermind van ‘t Leerlab aansluit bij jouw behoeften? Plan een gratis kennismakingsgesprek in.

Klik hier & plan een gratis gesprek in!