MBO lessenserie Leren Leren & Plannen!

Help je studenten bij het leren leren en plannen!

Wil jij je studenten helpen bij het leren leren en plannen, maar weet je niet waar je moet beginnen?

Herken jij het volgende?

  • Je vindt wel massa’s theorieën, maar aan concreet materiaal ontbreekt het.
  • Je hebt het gevoel dat je wel iets doet, maar het voelt nooit goed genoeg. 
  • Je hebt het gevoel dat je telkens zelf het wiel aan het uitvinden bent.
Ik wil graag een les gratis proberen!

Renée: “Ik vind deze lessenserie een cadeautje voor elke student. Studenten leren meer over effectief leren. Je wordt als docent bewust(er) van deze belangrijke vaardigheden. Het werken met deze lessen zorgt voor een verdiepingsslag van je eigen lessen. Het mes snijdt dus aan twee kanten. Heel leuk!”

Hoe zou het voor je zijn als je…

  • niet meer zelf het wiel hoeft uit te vinden?
  • studenten gemotiveerd zijn?
  • 8 concrete en praktische lessen hebt op het gebied van leren leren plannen?
  • Studenten écht kan helpen bij het leren leren en plannen?

Hoe je dat voor elkaar krijgt?

Door te werken met de lessenserie van ‘t Leerlab. De lessenserie leren leren en plannen is speciaal ontwikkeld voor én door het MBO.

De lessenserie is ontwikkeld zodat je tijdens je SLB, LOB en/of in een apart vak de studenten meeneemt in het leren leren en plannen.

Met deze lessen zorg jij ervoor dat je studenten leren hoe ze beter en efficiënter kunnen leren.

Ik wil graag een les proberen!

Waarom hebben studenten moeite met leren leren en plannen?

 Leren Leren en Plannen, voor (bijna) alle studenten een uitdaging. Logisch, want dit zijn vaardigheden die we onze leerlingen en studenten moeten aanleren. Het zijn geen vaardigheden die spontaan ontwikkelen.

Maar waar begin je? Waar moet je op letten?

De lessenserie is een laagdrempelig en praktisch middel om je studenten te leren leren en plannen. Maar hoe kan je deze lessen nou het beste inzetten? Hoe zijn de lessen opgebouwd? En waarom is leren leren zo belangrijk?

Dit zijn vragen die we beantwoorden in de kick-off sessie, zodat jullie team het materiaal zo goed mogelijk kan gebruiken en inzetten.

Ik wil de lessenserie proberen!

De lessenserie is ontwikkeld door Laura Koops van ‘t Jagt in samenwerking met meerdere LOB-ers van het Drenthe College.

Alice: “Ik zou zeggen: ga dit vooral doen! Ga dit nog meer promoten. Ik weet zeker dat studenten hier heel veel aan hebben. Ik ben zelf continu op zoek naar LOB-lessen over “Hoe kan ik studenten leren leren?”. Dat is iets wat de studenten nodig hebben. Waar ze baat bij hebben. De inhoud van de lessenserie is goed neergezet. Alles werkt: herhalen, de testjes, de andere doe-dingen. Dat maakt ze bewust over hoe ze zelf bezig zijn.”

Laagdrempelige en praktische lessenserie

De lessenserie is onwijs praktisch en gemakkelijk te gebruiken.

De lessenserie bestaat uit:
-Video’s: De lessen hebben instructievideo’s over de Leerlabmuur, leren leren, motivatie, concentratie en plannen.

-Docentenhandleiding: In de handleiding nemen we je precies mee in de opbouw van de les.

-Achtergrondinformatie: Elke les bevat een achtergrondinformatie. Wat zegt de theorieën en onderzoeken over deze onderwerpen? Zo heb je zelf ook genoeg kennis en informatie.

-Werkboek voor studenten: Het werkboek zorgt ervoor dat studenten ook echt actief aan de slag gaan met de verschillende onderwerpen. Zo zitten er opdrachten en verschillende testjes in.

Ook werken met de lessenserie?

Boek een kick-off sessie voor je team en ga dit schooljaar nog aan de slag!

Ik ben nieuwsgierig!

Praktische informatie

Hieronder vind je de meest gestelde vragen over onze lessenserie?

Voor welk niveau/niveau’s is deze lessenserie geschikt?

De lessenserie is geschikt voor alle niveau’s op het mbo. Niveau 1, 2, 3 en 4.

Waarom een lessenserie over leren leren?

Onze leerlingen en studenten gaan heel veel en lang naar school, maar we leren zijn eigenlijk nooit hoe ze het beste kunnen leren. Zonde! Allereerst om dit een vaardigheid is die leerlingen moeten aanleren. En ten tweede zorgt het ervoor dat leerlingen meer motivatie en zelfvertrouwen hebben als ze weten hoe ze het beste kunnen leren.

Hoe kan je deze lessen het beste geven?

De lessenserie kan je inzetten bij je SLB of LOB-lessen of tijdens een apart vak over bijvoorbeeld studievaardigheden.

Daarnaast geven wij voor dat jullie starten met de lessenserie een kick-off van 1,5 uur. Zo ontdek je onder andere hoe je het materiaal het beste kan inzetten en hoe de lessen zijn opgebouwd.

Hoe krijgen we de lessen aangeleverd?

De lessen (inclusief handleiding, achtergrondinformatie, werkboek, werkbladen en video’s) in onze online omgeving: De Leerlab Academie. Zo heb je alle informatie overzichtelijk op één plek staan.

Waarom hebben jullie gekozen voor 8 lessen?

We hebben gekozen voor 8 lessen, zodat je deze lessenserie in een periode kan inplannen. Natuurlijk begrijpen we dat er meer speelt tijdens de SLB en/of LOB-lessen, dus je kan de lessen ook verspreiden over het hele schooljaar.

De lessen zijn uitgebreid en bevatten een boel praktische opdrachten en testen. Je zou ook de lessen ook gemakkelijk kunnen opsplitsen en er bijvoorbeeld 16 lessen (of meer) van kunnen maken.

Ik wil een les proberen!

Sonja: “De kick-off was heel duidelijk en to-the-point. Hou daar wel van. Laura weet waar ze over praat en komt voorbeelden en suggesties. Je tips zijn voor meer dan alleen de lessenserie toepasbare schudde volgens mij de boel wel weer even op. Mooi!”

Vraag een offerte aan

Wat leuk dat je nieuwsgierig bent naar de lesmethode; daar zijn veel leerlingen mee geholpen! Vul het formulier hieronder in, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op en geef ik je een passende prijs.