Toen ik zelf op de middelbare school zat, had ik geen idee hoe ik moest leren. Vooral de vakken aardrijkskunde, geschiedenis en biologie waren een drama. Lappen tekst en geen waar ik moest beginnen. Mijn docenten op school zeiden: “Maak maar een samenvatting”.
Maar hoe maak je een goede samenvatting? Ik had geen idee en er was niemand die mij dat echt leerde. Wat deed ik uiteindelijk? Ik schreef het hele hoofdstuk over en dat was dan mijn samenvatting. Ik dacht dat ik goed geleerd had, maar mijn cijfers, tja die waren niet echt geweldig en ik had geen idee wat ik verkeerd deed.
Nu weet ik dat samenvatten helemaal geen goede manier is om te leren. Maar weet jouw kind dat ook?
Ik specialiseer me al jaren in leren leren, plannen en motivatie en pas deze kennis dagelijks toe in de praktijk.
Onderzoek wijst uit dat het verspreiden van je leermomenten en actief bezig zijn met je lesstof de meest effectieve leerstrategieën zijn. Dat betekent dat je moet kunnen plannen en actieve leerstrategieën moet kunnen toepassen. Maar heeft jouw kind deze kennis en vaardigheden wel voldoende?
De online training van ’t Leerlab kan verschil maken voor jouw kind.
Hoe leer je het beste voor een toets? Hoe leer je omgaan met schoolstress? ‘t Leerlab helpt je graag! In een online training ontdek jij hoe je het allerbeste leert en plant. De online training bestaat uit tien modules met opdrachten en video’s waar je gemakkelijk doorheen klikt.
Ellen
“De training zit vol nuttige informatie waar je ook echt wat aan hebt.”
Isa
“De training gaat op sommige onderwerpen diep in. Zodat je ook weet waardoor dingen komen. Da’s best fijn.”
Myra
“Ontzettend handig zo’n online training. Zo kan je zelf bepalen wanner je de training wil doen.”