Online training: de 5 onderdelen van een effectieve les

Dit is dé training voor docenten en leerkrachten die hun leerlingen willen helpen bij het leren leren.

Wil jij blijven leren en ontwikkelen, zodat je lessen nog beter worden? En je leerlingen gemakkelijker leren?

Doe mee met onze nieuwste online training! Leren is van alle tijden. Al jaren lang lopen leerlingen en studenten vast op effectief en efficiënt leren. Het is niet iets wat sinds Corona speelt. Helaas..

Als jij je leerlingen/studenten wilt ondersteunen bij het leren dan zijn jouw lessen enorm belangrijk. In de online training ontdek je de 5 onderdelen die zorgen voor een effectieve les.

Jij en je les zijn de sleutel tot succes!

Ja, ik wil de online training volgen!

Thom zegt het volgende over onze online training: “Ik was op zoek naar concrete en praktische handvatten voor mijn lessen. De training is onwijs concreet en gemakkelijk te implementeren!”

Hoe zou het voor je zijn als je…

 • Leerlingen/studenten actief mee doen in de les?
 • Leerlingen/studenten gemotiveerd zijn?
 • Weet wat nodig is om je lessen nog effectiever en efficiënter te maken?
 • Leerlingen/studenten effectief leren door jouw lessen!
 • Leerlingen/studenten eindelijk écht kan helpen bij het leren leren?

Hoe je dat doet?

Door mee te doen met de Online training: De 5 onderdelen van een effectieve les! Geen poespas, maar praktische informatie die je direct implementeert in je les. Meld je nu aan en je kunt direct beginnen!

Ja, ik wil de online training volgen!

In de online training ontdek jij:

Module 1: Herhalen (t.w.v. €29,-)

In deze module ontdek je het eerste onderdeel van een effectieve les. Waarom is herhalen zo belangrijk? Wat heeft herhalen met leren te maken? En het allerbelangrijkste: hoe kan je dat elke les op een laagdrempelige manier doen?

Module 2: Duidelijk lesdoel (t.w.v. €27,-)
In de tweede module nemen we je lesdoelen onder de loep. Zijn wel concreet, compact en controleerbaar? Hoe zorg je voor een duidelijk lesdoel? Waar bestaat een duidelijk lesdoel uit? En hoe zorg je ervoor dat je leerlingen/studenten écht op de hoogte zijn van je lesdoel?

Module 3: Voorkennis activeren (t.w.v. €23,-)
In de derde module ontdek je waarom het belangrijk is om relevante voorkennis te activeren, welke voorkennis je moet activeren en welke twee manieren er zijn om de voorkennis bij ALLE leerlingen/studenten te activeren.

Module 4: Instructie (t.w.v. €37,-)
De instructie, een onwijs belangrijk onderdeel van je les. Hoe zorg je ervoor dat jouw leerlingen/studenten de stof ook écht leren?

Module 5: Controleren van begrip (t.w.v. €27,-)
In de laatste module leg ik je uit hoe je kan controleren of je leerlingen/studenten ook écht hebben geleerd in je les. Dit is nodig, zodat ze daarna aan de zelfstandige verwerking kunnen beginnen.

En je krijgt nog twee exclusieve bonus!

Bonus 1: Alle leerlingen actief, gemotiveerd & betrokken (t.w.v. €57,-)
In deze bonus deel ik een aantal belangrijke elementen die ervoor zorgen dat jouw leerlingen/studenten pit hebben. Ze zijn gemotiveerd en doen actief mee in de les.

Bonus 2: Extra werkbladen (t.w.v. €34,-)
Deze bonus zorgt ervoor dat jij nog meer praktische tools hebt om je lessen nog effectiever en efficiënter te maken. Zo wordt lesgeven weer een feestje!

Totale waarde: €234,-
Jouw investering: €97,-

Ja, ik wil de training volgen!

Eva: “Wauw, wat een te gekke training. De training is laagdrempelig. Laura is onwijs enthousiast en deelt praktische tips die ik direct kon proberen in mijn lessen. Ik merk écht verschil bij mijn leerlingen. Ze zijn positiever en meer betrokken!”

Anja: “Lesgeven is weer een feestje! Sinds ik de online training van ‘t Leerlab heb gevolgd, heb ik mijn lessen flink verbeterd. De leerlingen leren gemakkelijker, de cijfers gaan omhoog. En ook niet onbelangrijk: ik kan weer écht genieten van de leerlingen en het lesgeven!”

In 1916 schreef Guy Whipple in How to study effectively het volgende: “Students in both high school and college have been studying, it is true, for years, but too often… have not formed right habits of mental work, and indeed, do not even know how to go about the development of an adequate method of plan for such work“.

Dit laat heel duidelijk zien dat effectief leren iets in van alle tijden. Ik wil daar samen met jouw verandering in brengen. Als we kijken naar onderzoek dan zijn er twee verschillende manieren om aan de slag te gaan: directe aanpak (doelbewuste acties van de docent over effectieve leermanieren) en de indirecte aanpak: de leeromgeving. Jouw les. Dus als jij jouw leerlingen/studenten wilt leren zijn jouw lessen enorm belangrijk.

Jij en je les zijn de sleutel tot succes.

Na het volgen van de online training:

 • Weet jij welke onderdelen belangrijk zijn in een effectieve les, zodat je je leerlingen optimaal kan ondersteunen bij het leren.
 • Zijn jouw lessen effectiever en leren je leerlingen/studenten gemakkelijker en beter.
 • Zijn jouw leerlingen gemotiveerd en actief en betrokken tijdens je lessen.
 • Maak jij morgen het verschil, omdat je concrete handvatten en praktische tips krijgt die je direct kan inzetten.
 • Weet jij wat je in je les moet doen, zodat je jouw leerlingen écht kan ondersteunen bij het leren leren.

De training is onwijs praktisch en zorgt ervoor dat je de 5 onderdelen gemakkelijk en snel in je les kan implementeren. Meld je nu aan en je kunt direct beginnen!

Ja, ik wil de online training volgen!

Dit is wat je krijgt:

 • Module 1: Herhalen (t.w.v. €29,-)
 • Module 2: Duidelijk lesdoel (t.w.v. €27,-)
 • Module 3: Voorkennis activeren (t.w.v. €23,-)
 • Module 4: Instructie (t.w.v. €37,-)
 • Module 5: Controleren van begrip (t.w.v. €27,-)
 • Bonus 1: Alle leerlingen actief, gemotiveerd en betrokken (t.w.v. €57)
 • Bonus 2: Extra werkbladen (t.w.v. €34,-)

Tijdelijk investeer je geen €234
maar slechts €97,-

Ja, ik wil de online training volgen

Carolien “Ik heb ‘t Leerlabvirus te pakken! Deze training kwam op het juiste moment. Ik was al lange tijd opzoek naar iets, zodat ik mijn leerlingen kon helpen bij het leren. Ik had niet gedacht dat de lessen de sleutel tot verandering zouden zijn. ⁠Ik vind het superleuk vind om te doen en ben verrast met de reacties van de leerlingen.”

An: “Super! Lekker concrete adviezen. Hier kan ik wat mee! Heel erg bedankt voor je enthousiasme en de bruikbare tips!”

Alle praktische informatie voor je op een rij:

Direct starten

Na aanmelding kun je meteen beginnen. Je behoudt de rest van je leven toegang tot de online training.

Waar?

Volg de online training online, in je eigen tijd, via de Leerlab Academie. Je hebt alleen internetverbinding en een computer, laptap of tablet nodig.

Voor wie?

De online training is geschikt voor alle onderwijsprofessionals die lesgeven. Voor docenten en leerkrachten uit het PO, VO, MBO én HBO.

Kan ik vragen stellen?

Inhoudelijke vragen kan je stellen via onze besloten Facebook groep. De technische vragen kan je kwijt bij support@tleerlab.nl.

Hoeveel tijd kost het me?

Per deelnemer is het verschillend hoeveel tijd het kost. De ene deelnemer doet elke week een half uurtje wat. Terwijl er ook deelnemers zijn die in de vakantie een aantal momenten blokken. Doe wat goed voelt voor jou.

Wanneer kan ik starten?

We doen ons best je na je aankoop zo snel mogelijk te voorzien van een account met toegang tot de Online training. Heb je de uitnodiging niet ontvangen? Check dan ook even je spambox.

Ja, ik wil de online training volgen!