Over ‘t Leerlab

Mijn missie is duidelijk: alle kinderen in Nederland en België leren leren en plannen! Ik ben Laura; coach, ontwikkelaar, onderwijsadviseur én de oprichtster van ‘t Leerlab. Van kinderen word ik razend enthousiast. Ik geniet van hun eerlijkheid, energie en puurheid. Daarnaast ben ik gek op uitdagingen en denk ik niet in problemen, maar in oplossingen.

Het ontstaan van ‘t Leerlab

Enkele jaren geleden stond ik als leerkracht voor de klas in het basisonderwijs, voor groep 7 en 8. Tijdens het lesgeven en in gesprekken met leerlingen merkte ik op dat veel kinderen leren lastig vonden. Sommige van hen waren bang om fouten te maken. Daar moest verandering in komen! Leerlingen moesten hun zelfvertrouwen terugkrijgen, want – en ik spreek uit eigen ervaring – het voelt goed om dat wat je angstig maakt toch gewoon te doen.

In de zomer van 2017 stapte ik alleen in het vliegtuig en vloog naar Namibië om één van mijn beste vriendinnen op te zoeken. Ik, Laura, die daarvoor nog nooit buiten Europa is geweest. Die Laura, die deed het gewoon en beleefde een fantastisch avontuur. Het heeft ervoor gezorgd dat ik zelfverzekerder ben én dat ik uiteindelijk durfde te starten aan een nieuw avontuur: ‘t Leerlab.

Enthousiaste onderwijsadviseur

Als ervaren onderwijsadviseur specialiseer ik me in leren leren, plannen en motiveren. Mijn kennis pas ik dagelijks toe in de praktijk door oplossingen te bedenken voor het onderwijs. Ik adviseer en ondersteun scholen om leren leren en plannen te implementeren in hun basisaanbod. Daarnaast ontwikkel ik de leukste en handigste tools voor leerlingen om mee te werken!

Ik kan niet wachten om samen met jou te kijken naar hoe ik je verder kan helpen bij het maken van huiswerk, het leren voor toetsen of maken van een overzichtelijke planning!

“Te gek zeg! Wat een fijne energie brengt Laura met zich mee. Samen een inspirerend en bevlogen gesprek gevoerd over het hedendaags onderwijs en de groeimogelijkheden. Over drie weken een vervolg om samen met ’t Leerlab te verkennen hoe we de leerling nog beter kunnen leren leren.”
Tim ten Wolde