Tips en werkvormen

Hebben jouw leerlingen moeite met leren voor toetsen, op tijd beginnen met hun huiswerk of zijn ze bang om fouten te maken? In mijn blogs geef ik handige tips en tricks speciaal voor docenten!

Filter op:
  • Voor wie

  • Soort tip

Docenten

Waarom doen leerlingen niks met mijn tips?

Doen jouw leerlingen niks met jouw tips? In deze tip leer ik je jouw leerlingen in beweging te krijgen. Communiceer met jouw leerlingen over motivatie!

Lees deze tip in 4 minuten
Lees verder
Docenten

Actieve werkvorm: de doelenchecker

Vandaag zoomen we verder in op de doelenchecker! Waarom is het belangrijk om in te zetten in jouw lessen en wat is het verschil met een exit ticket?

Lees deze tip in 3 minuten
Lees verder
Docenten

De 7 oorzaken van uitstelgedrag

Uitstellen, grote kans dat jouw leerlingen het doen. Niet alleen jouw leerlingen, jij waarschijnlijk ook! In deze tip deel ik meest voorkomende oorzaken van het uitstelgedrag van jouw leerlingen. 

Lees deze tip in 4 minuten
Lees verder
Docenten

Actieve werkvorm: de vraagbokaal

Dit is echt een van mijn favorieten! De vraagbokaal is de werkvorm die jouw leerlingen verspreid laat leren en hun geheugen traint!

Lees deze tip in 2 minuten
Lees verder
Docenten

7 stappen om de effectieve leerstrategieën in te zetten

Hoe integreer je de 4 effectieve leerstrategieën in jouw klas? Ga aan de slag met Retrieval Practice, Interleaved Practice, Spaced Practice en Dual Coding!

Lees deze tip in 6 minuten
Lees verder
Docenten

Effectieve leerstrategie 4: Dual Coding

Vandaag een tip over de vierde effectieve leerstrategie: Dual Coding. Dual Coding is het combineren van woord en beeld. Ik zeg ook wel eens: de lesstof dubbel in je brein!

Lees deze tip in 4 minuten
Lees verder

Planagenda

  • Je hebt een toffe agenda die je zelf kunt inkleuren
  • Je hebt geen stress meer voor school
  • Je begint op tijd met leren
  • Je hebt op tijd het huiswerk af
  • Je houdt meer tijd over voor leuke dingen
Bekijk de Planagenda
Docenten

Effectieve leerstrategie 3: Spaced Practice

De tip van vandaag gaat over de derde effectieve leerstrategie: Spaced Practice! Deze tip schrijf ik heel bewust in de vakantie, zodat jij straks na de vakantie goed van start kan gaan met leren leren! 

Lees deze tip in 4 minuten
Lees verder
Docenten

Effectieve leerstrategie 2: Interleaved Practice

De tip van deze week gaat over Interleaved Practice. Dit is de tweede effectieve leerstrategie. Vorige week schreef ik een tip over de eerste effectieve leerstrategie: Retrieval Practice.

Lees deze tip in 6 minuten
Lees verder
Docenten

Effectieve leerstrategie 1: Retrieval Practice

Vorige week schreef ik een tip over de vier effectieve leerstrategieën. In deze tip legde ik de vier strategieën uit. Welke leerstrategieën zijn effectief en hoe werken ze? In de tip van vandaag wil ik je meer vertellen over de eerste effectieve leerstrategie: Retrieval Practice.

Lees deze tip in 6 minuten
Lees verder
Docenten

De vier effectieve leerstrategieën

Vandaag een tip over de vier effectieve leerstrategieën als het gaat om leren! Als je me al een tijdje volgt dan weet je dat ik duidelijk missie heb: alle leerlingen in Nederland en België leren leren en plannen.

Lees deze tip in 5 minuten
Lees verder
Docenten

8 tips om de planning echt uit te voeren

Plannen is voor veel leerlingen een uitdaging. Leerlingen zijn ervan overtuigd dat ze geen planning nodig hebben, want het zit wel in hun hoofd. Of leerlingen denken dat Magisuter of SOM hun planning is.

Lees deze tip in 6 minuten
Lees verder
Docenten

Hoe ontdek je welke leerstrategie het beste bij de leerling past?

Hoe ontdek je welke leerstrategie het beste bij de leerling past? Een vraag die ik van een van mijn volgers op Instagram kreeg. In de tip van deze week het antwoord!

Lees deze tip in 2.5 minuten
Lees verder