De show kan beginnen!

Op een mooie zomerse dag begon een meisje een circus in de achtertuin. De schommel werd een circustent, de tribune bestond uit tuinstoelen en het pasgemaaide gras werd een podium. Daarna op pad om de buurtkinderen op te trommelen. Een clown, een acrobaat, een leeuwentemmer en zelf was het meisje natuurlijk de circusdirecteur. De hele dag oefenen en om  4 uur kwam het publiek. De hele buurt was uitgelopen.

Hooggeëerd publiek, Dames en Heren, de show kan beginnen!

Dat meisje – die circusdirecteur: dat was ik.
Ik was 10 jaar oud en zette de hele buurt op zijn kop. Ik vond dat heel normaal en het ging bijna vanzelf. Datzelfde talent zet ik nu in voor ‘t Leerlab. Net als bij dat circus, maar nu wel wat meer doordacht.

Ik heb geen baan, ik heb een missie. Alle kinderen in Nederland en België Leren Leren en Plannen! Ik wil mijn mijn enthousiasme en kennis delen. Met alle kinderen. Met alle ouders. Met alle leerkrachten.

Wordt het makkelijk? Nee! Zal alles vanzelf gaan? Nee! Zal ik problemen tegen komen? Ja!

Houdt dat mij tegen? Nee!  Ik ga ervoor!
Ik geloof erin dat ik alle kinderen in Nederland en België kan bereiken.
Niet denken in problemen, maar in oplossingen!

Namens de circusdirecteur Laura Koops van ‘t Jagt: de show kan beginnen!

Meer tips om beter te leren

Zo leer je jouw leerlingen effectief leren!

Je wilt je leerlingen heel graag helpen bij het leren leren, je weet alleen niet goed waar je moet beginnen. Er is ontzettend veel onderzoek gedaan naar leren en het internet staat vol met theorieën en informatie. Er is zoveel geschreven. In de tip van deze week geef ik een je een overzicht van de 4 effectieve leerstrategieën. Lekker overzichtelijk en duidelijk!

Lees deze tip in 5 minuten
Lees verder

Actieve leerstrategie: Leren met woordkaartjes

Leren is een vaardigheid die we leerlingen moeten aanleren. Daarbij is het belangrijk dat leerlingen actief nadenken en graven in hun geheugen. In de tip van vandaag leg ik uit hoe leerlingen actief kunnen leren met woordkaartjes. 

Lees deze tip in 2 minuten
Lees verder

Werkvorm: de Vragenpot!

In gesprekken met docenten merk ik dat ze genoeg theorie kunnen vinden over leren leren, maar dat ze vooral op zoek zijn naar praktische voorbeelden en tips om uit te kunnen voeren in hun lessen. In mijn Mastermind en online training voor docenten deel ik veel praktische tips en werkvormen. In deze Tip ook een praktische en actieve werkvorm die je morgen al kan inzetten.

Lees deze tip in 4 minuten
Lees verder