De show kan beginnen!

Op een mooie zomerse dag begon een meisje een circus in de achtertuin. De schommel werd een circustent, de tribune bestond uit tuinstoelen en het pasgemaaide gras werd een podium. Daarna op pad om de buurtkinderen op te trommelen. Een clown, een acrobaat, een leeuwentemmer en zelf was het meisje natuurlijk de circusdirecteur. De hele dag oefenen en om  4 uur kwam het publiek. De hele buurt was uitgelopen.

Hooggeëerd publiek, Dames en Heren, de show kan beginnen!

Dat meisje – die circusdirecteur: dat was ik.
Ik was 10 jaar oud en zette de hele buurt op zijn kop. Ik vond dat heel normaal en het ging bijna vanzelf. Datzelfde talent zet ik nu in voor ‘t Leerlab. Net als bij dat circus, maar nu wel wat meer doordacht.

Ik heb geen baan, ik heb een missie. Alle kinderen in Nederland en België Leren Leren en Plannen! Ik wil mijn mijn enthousiasme en kennis delen. Met alle kinderen. Met alle ouders. Met alle leerkrachten.

Wordt het makkelijk? Nee! Zal alles vanzelf gaan? Nee! Zal ik problemen tegen komen? Ja!

Houdt dat mij tegen? Nee!  Ik ga ervoor!
Ik geloof erin dat ik alle kinderen in Nederland en België kan bereiken.
Niet denken in problemen, maar in oplossingen!

Namens de circusdirecteur Laura Koops van ‘t Jagt: de show kan beginnen!

Meer tips om beter te leren

Actief leren, hoe doe je dat?

Actief leren is ontzettend belangrijk. Als we willen dat leerlingen de lesstof echt goed leren, dan is het belangrijk om actief bezig te gaan met de lesstof. Ik zeg het heel vaak, maar hoe doe je dat precies? Die vraag krijg ik vaak van leerlingen én docenten! In deze nieuwste tip leg ik uit hoe je actief zou kunnen leren!

Lees deze tip in 4.5 minuten
Lees verder

Leren Leren belangrijk voor alle leerlingen!

Mijn missie is duidelijk: alle leerlingen in Nederland en België leren leren en plannen. Leren leren voor alle leerlingen? Ja, leren leren is belangrijk voor alle leerlingen! Hoe dat precies zit, lees je in deze tip!

Lees deze tip in 2.5 minuten
Lees verder

Leren moet lastig zijn, dan pas leren jouw leerlingen echt!

Als jij je leerlingen wilt leren, moet je het leren moeilijk en lastig maken. Pas dan zijn je leerlingen écht aan het leren. Hoe dat precies zit, leg ik in deze tip uit!

Lees deze tip in 4.5 minuten
Lees verder