Ik probeer het opnieuw

Mensen kunnen twee verschillende soorten mindsets hebben: een vaste mindset of een groei mindset. Kinderen met een vaste mindset geloven dat talent en daarmee het eindresultaat vaststaat: ik kan het wel of ik kan het niet.

Kinderen met een groei mindset geloven dat hun hersenen kunnen groeien, dat oefenen en fouten maken helpt, omdat dat ze een stap(je) verder brengt naar hun uiteindelijke doel. Kinderen met een groei mindset blijven proberen, ookal zit het tegen. Uit verschillende experimenten en onderzoeken blijkt dat een groei mindset jouw kind verder helpt in de ontwikkeling.

Dus coachen en begeleiden naar groei is heel effectief. En dat komt mooi uit, want dat is precies wat we bij ‘t Leerlab doen. We helpen jouw kind een vaste mindset om te buigen in een groei mindset.

Ben je nieuwsgierig hoe we dat doen en wil je meer informatie? Kijk dan eens naar onze coaching sessies of neem contact met ons op.

Meer tips om beter te leren

Concrete en haalbare doelen voor in de les!

Je hoort het zo vaak: concrete doelen zijn belangrijk! Maar waarom zijn doelen zo belangrijk? Wat levert het jouw leerlingen op? Dat leg ik je uit in deze nieuwste tip!

Lees deze tip in 2.5 minuten
Lees verder

Leren kan je leren!

Ik geloof er in dat iedereen kan leren. Leren kan je namelijk leren. In deze blog leg ik uit hoe je dat het beste kan doen, zodat je de lesstof goed opslaat in je geheugen!

Lees deze tip in 2.5 minuten
Lees verder

Hoe vergroot ik de motivatie van mijn leerlingen?

Jouw leerlingen ook weinig motivatie? Wil jij daar wat aan veranderen? Snap ik! Lees snel deze blog en zorg voor meer motivatie bij jouw leerlingen!

Lees deze tip in 2 minuten
Lees verder
Ontwikkeld door Publiek